Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

O χορός είναι το παν (φτάνει και περισσεύει): Dance Waves Festival, 12 και 13 Νοεμβρίου, στο Εγκώμιο

Όταν ο χορός είναι το παν! Η ένταση, η μαγεία, η γοητεία, η αλήθεια του, η σκέψη του, η γλώσσα του.  Γλώσσα αυθεντική, αρχετυπική, γλώσσα που “μιλάει από μόνη της”…

Όταν ο χορός είναι το παν: Μαγεύει τις αισθήσεις η ένταση διότι δεν είναι στο ελάχιστο καταχρηστική, διότι είναι η γλώσσα που “μιλάει από μόνη της” αυτή που την υποβάλλει. Είναι αληθινή η γοητεία, διότι γίνεται γοητευτική η αλήθεια όταν είναι η γλώσσα του χορού αυτή που την κοινωνεί. Απελευθερώνεται, φτάνει ως τα όρια της έκρηξής της η σκέψη, διότι η γλώσσα που την ενεργοποιεί δεν είναι άλλη από αυτή που “μιλάει από μόνη της”.

Dance Waves (Κύματα Χορού), με την οργανωτική ευθύνη του Dance Lab Nicosia: Υπηρέτες επίλεκτοι από πέντε χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος) της τέχνης του χορού, πρεσβευτές μια ζωή της μαγευτική έντασης, της γοητευτικής αλήθειας, της σκέψης της, της γλώσσας της: Όλοι τους ένας και ένας, όλοι τους στο έπακρο δεσμευμένοι να κάνουν το παν επί δυο συνεχόμενες “γεμάτες” βραδιές στο black box θέατρο του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου (12, 13 Νοεμβρίου), για να νιώσουν στο έπακρο οι πάντες που με την παρουσία τους θα τιμήσουν το 6ο Dance Waves Festival ότι ο “χορός είναι το παν”.

Σε χρόνους που όλοι πολύ εύκολα και επιπόλαια δεσμεύονται, ακόμα και αυτές οι μια ζωή αντιληπτές ως “εγγυημένο συμβόλαιο” προσωπικές δεσμεύσεις, χρειάζονται πρόσθετες εγγυήσεις ώστε να είναι πειστικές. Το 6ο Dance Waves Festival έχει και γι’ αυτές μεριμνήσει. Οι τέσσερις από τις εννέα συνολικά παραστάσεις του διημέρου την δημιουργική ευθύνη των οποίων “κουβαλούν” νεαρότεροι σε ηλικία χορογράφοι, θα έχουν την ιδιαιτερότητα μα και προστιθέμενη αξία της δεύτερης εξωτερικής ματιάς (mentoring) ενός για την καθεμία εμπειρότερου δημιουργού. Όπως όλα τούτου του κόσμου τα αυθεντικά κύματα έτσι και αυτά του χορού, είναι από τη φύση της κίνησής τους ταμένα σε μια συνεργασία ατελείωτης συνέχειας και ενεργειακής τροφοδότησης, το καθένα με τα προηγούμενα και επόμενά του. Αλλιώς διατυπωμένο: Ο χορός είναι το παν!

*Πλησιάζοντας προς το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου, θα σας ενημερώσουμε (και) για όλα τα δημοσιογραφικά αναγκαία. Χορογράφους, χορευτές, λοιπούς συντελεστές, ώρες παραστάσεων, τιμές εισιτηρίων, τρόπους προμήθειας. Μέχρι τότε παρακαλούμε πολύ όπως κρατήσετε κατά νου μόνο τον τίτλο της παρούσης ανάρτησης, φτάνει και περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου